Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ρωσικών Χερσαίων Δυνάμεων, τα νέας γενιάς άρματα μάχης T-14 θα αναπτυχθούν στον Ρωσικό Στρατό απο το 2020.
Η εφημερίδα Ισβέστια επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο τύπου της κεντρικής διοίκησης των Ρωσικών Χερσαίων Δυνάμεων να αναφέρει ότι το 2020 τα άρματα μάχης T-14 Armata θα αρχίσουν να εισέρχονται σε υπηρεσία με τις Ρωσικές Χερσαίες Δυνάμεις.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι το θρυλικό 1º Σύνταγμά Φρουρών Τεθωρακισμένων της Μεραρχίας Ταμαν θα είναι ένα από τις πρώτες στρατιωτικές μονάδες που θα παραλάβει τα άρματα μάχης Armata μετά την ολοκλήρωση των κρατικών δοκιμών του T-14.
Επί του παρόντος, το Σύνταγμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1941 και συμμετείχε σε αρκετές μεγάλες μάχες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι εξοπλισμένο με τα άρματα μάχης Τ-72Β3.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο επανεξοπλισμός του διακεκριμένου Συντάγματος με τα άρματα μάχης T-14 δεν τονίζει μόνο την συνέχεια των παραδόσεων, αλλά επίσης θα ωθήσει τους στρατιώτες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν εξελιγμένα στρατιωτικά υλικά.
Ο βετεράνος των Ρωσικών Τεθωρακισμένων Σεργκέι Σουβόροφ δηλωσε σε συνέντευξη με την Ισβέστια ότι“το 1º Σύνταγμα Φρουρών Τεθωρακισμένων ήταν πάντα το σύμβολό και κύρια πηγή στελέχωσης των ρωσικών τεθωρακισμένων σχηματισμών”, και ότι “ήταν πάντα τιμή να υπηρετείς εκεί”.
“Όσο αφορά το προσωπικό του Συντάγματος, θα θεωρήσουν τον επανεξοπλισμό της μονάδας τους με τα άρματα μάχης Armata ως κάτι που έγινε προς τιμήν των κατορθωμάτων του Συντάγματος. Και αυτό θα κάνει τους στρατιώτες να υπερηφανεύονται το γεγονός ότι συνεχίζουν τις παραδόσεις των ηρωικών προκατόχων τους”, είπε ο Σουβόροφ.
Το άρμα μάχης Armata διαθέτει εξελιγμένα όπλα, τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό και εξωτερική θωράκιση που εκρηγνύεται κατά τη πρόσκρουση για να αποτρέψει τα βλήματα να φτάσουν στο πλήρωμα, μέσα στο σκάφος.
Το εσωτερικό του άρματος διαθέτει έναν θάλαμο που διατηρεί το πλήρωμα απομονωμένο από τα πυρομαχικά και τα καύσιμα, ο οποίος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης του πληρώματος στην περίπτωση που το άρμα χτυπηθεί.
Ενα ψηφιακό σύστημα ελέγχου διευθύνει την κίνηση του άρματος, εντοπίζει στόχους και ενεργοποιεί τα αμυντικά συστήματα του, αποδεσμεύοντας το πλήρωμα από τις αποστολές ρουτίνας ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στις κρίσιμες λειτουργίες μάχης.
Επί του παρόντος, το άρμα μάχης διαθέτει το βασικό πυροβόλο των 125 χιλιοστών, αλλά, οι σχεδιαστές είπαν, ότι στο μέλλον μπορεί εύκολα να εφοδιαστεί με ένα πολύ πιο ισχυρό πυροβόλο των 152 χιλιοστών.
Απόδοση/Μετάδοση από το SputnikNews.Com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2017/05/14/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7%CF%82-t-14-armata-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B8%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF/