Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Η Ρωσία θα αναπτύξει τεθωρακισμένο όχημα BTR-82 εξοπλισμένο με πυροβόλο 57 χιλ.

Ητελευταία, αναβαθμισμένη, έκδοση του ρωσικού διάσημου τεθωρακισμένου οχήματός μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) BTR-82 θα διαθέτει ένα πιο ισχυρό αυτόματο πυροβόλο των 57 χιλ. για να κάνει ευκολότερη την εργασία για όλων των υφιστάμενων ξένων αναλόγων και να προκαλέσει σημαντική ζημία ή να καταστρέψει τα εχθρικά άρματα, έγραψε η εφημερίδα “Ισβέστια”.
“Τα BTR-82 πλέον θα μεταφέρουν την τηλεχειριζόμενη μονάδα μάχης πυροβολικού AU-22M Baikal, η οποία θα προσθέσει σημαντική ισχύ πυρός”, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη δήλωση αξιωματούχου του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Το BTR-82 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση των τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων BTR-80 τα οποία ήταν οπλισμένα με ένα αυτόματο πυροβόλο 2A72 των 30 χιλιοστών, σύγχρονα σκοπευτικά, εξοπλισμό ψηφιακών επικοινωνιών και καλύτερη αντιναρκική προστασία.
Περισσότερα από χίλια BTR-82 είναι αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία. Εκτός από τις μηχανοκίνητες ταξιαρχίες και μεραρχίες πεζικού χρησιμοποιούνται και από μονάδες αναγνώρισης μάχης, ταξιαρχίες πεζοναυτών και δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ιστορικό και βετεράνο αρματιστή Σερκέι Σουβόροφ, οπλισμένο με το 57 χιλιοστών τηλεχειριζόμενο πυροβόλο το BTR-82 θα μπορεί να προσβάλλει θωρακισμένα οχήματα από χιλιόμετρα μακριά ακόμη και άρματα μάχης καθώς τα βλήματα του δεν μπορούν να σπείρουν τον όλεθρο μόνο στο εξωτερικό των αρμάτων άλλα μπορούν επίσης να δια-τρυπήσουν την πλευρική θωράκιση τους.
Τα αυτόματα πυροβόλα Baikal των 57 χιλ. πρόκειται επίσης να τοποθετηθούν και στα νέα ΤΟΜΠ Barys του Καζακστάν, που αναπτύχθηκαν πάνω στο νοτιοαφρικανικό όχημα μάχης Mbombe.

Απόδοση/Μετάφραση από το ria.ru για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/08/19/%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%B8%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%8C%CF%87/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου