Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Toυρκικό άρμα μάχης Leopard 2 A4 λάφυρο του ISIS


Τουρκικό άρμα μάχης Leopard 2 A4 φέρεται να έχει καταληφθεί από μαχητές του ISIS στα πλαίσια της τουρκικής επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη στη Συρία.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το http://defence-blog.com/ αναφέροντας πως το τουρκικό άρμα καταλήφθηκε σε μάχες έξω από την πόλη Αλ Μπαμπ της Συρίας. Ακόμα, δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο οι μαχητές του ISIS κατέλαβαν το τουρκικό άρμα. Χθες, οι τουρκικές απώλειες ανήλθαν σε 14 νεκρούς και 33 τραυματίες. Οι απώλειες για το ISIS ανέρχονται σε 138 νεκρούς. 

Στην Αλ Μπαμπ χθες, η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 48 αεροπορικές επιδρομές στοχεύοντας αμυντικές θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οπλοστάσια, οχήματα και σταθμούς διοικήσεως.

Νεότερη πληροφόρηση αναφέρει πως τελικώς οι Τούρκοι έχουν απωλέσει δύο άρματα μάχης Leopard 2 A4 και ένα ΤΟΜΑ ACV-15. 

Περισσότερα εδώ: http://defencenews.gr/amina/4956-epikoinoniaki-panolethria-gia-ton-tourkiko-strato
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/amina/tourkia/4954-toyrkiko-arma-maxis-leopard-2-a4-lafyro-tou-isis

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η Ουκρανία παρουσίασε το εκσυγχρονισμένο BMP-1UMD

Η Ουκρανική κρατική εταιρεία Ουκρομπορονπρόμ παρουσίασε μια νέα εκσυγχρονισμένη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) Σοβιετικής κατασκευής BMP-1 με την ονομασία BMP-1UMD “Μουσλουβετς” (Κυνηγός). Το όχημα έχει δεχθεί ένα νέο συγκρότημα ισχύος και ένα νέο πύργο. Το BMP-1UMD αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2016 κατά την αμυντική έκθεση “Arms and Security” στο Κίεβο, στην Ουκρανία.
Το νέο BMP-1UMD κινείται από έναν τετράχρονο, εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Deutz TCD2013 L64V με ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου που αναπτύσσει 330 ίππους με την πιθανότητα να αυξηθεί η ισχύς στους 390 ίππους . Η προηγούμενη έκδοση του Σοβιετικής κατασκευής ΤΟΜΑ BMP-1 διέθετε τον εξακύλινδρο τετράχρονο πετρελαιοκινητήρα μοντέλο UTD-20 που απέδιδε 300 ίππους.
Κοντινή λήψη του μη επανδρωμένου πύργου “Stilet” τοποθετημένου πάνω στο BMP-1UMD.
Το BMP-1UHM “Κυνηγός” είναι εξοπλισμένο με τον μη επανδρωμένο πύργο “Stilet” ο οποίος είναι οπλισμένος με ενα αυτόματο πυροβόλο ZTM-2 (2A42) των 30 χιλιοστών, έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων AGS-17 των 30 χιλ., ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλ., και δύο εκτοξευτές για τον αντιαρματικό πύραυλο “Barrier” τοποθετημένους στη δεξιά πλευρά του πύργου.
Το BMP-1UMD είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός σχεδιασμένο απο την ουκρανική βιομηχανία “Εργοστάσιο Τεθωρακισμένων Ζιτομιρ”. Το σύστημα αυτό μπορεί αυτόματα να εντοπίσει και παρακολουθήσει στόχους παρέχοντας το πλεονέκτημα της χρήσης του οχήματος ως μια αυτόνομη τηλεχειριζόμενη μονάδα.
Το εξωτερικό σχέδιο του BMP-1UMD είναι σε μεγάλο βαθμό όμοιο με το αρχικό BMP-2 με τον οδηγό να κάθεται στο εμπρόσθιο μέρος του οχήματος στην αριστερή πλευρά και τον αρχηγό να βρίσκεται πίσω από τον οδηγό. Ο μη επανδρωμένος πύργος “Stilet” είναι τοποθετημένος στο κέντρο του σκάφους. Το διαμέρισμα προσωπικού είναι πίσω μέρος του σκάφους το οποίο μπορεί να μεταφέρει 8 πεζικάριους.
Κάθε πλευρά του BMP-1UMD είναι εξοπλισμένη με προσθαφαιρούμενη θωράκιση για αυξημένη προστασία του διαμερίσματος προσωπικού καθώς διατηρεί τις αρχικές θυρίδες βολής του αρχικού, Σοβιετικής κατασκευής, BMP-2.
Το νέο BMP-1UMD δοκιμάστηκε πρόσφατα στην Ουκρανία και οι έλεγχοι περιλάμβαναν τις δοκιμαστικές βολές σε ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες.
Βίντεο: Δοκιμή του BMP-1 με τον κινητήρα της Deutz, TCD2013 L64V.

ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/12/21/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83/

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Παρουσίαση του πρώτου AMPV, του αντικαταστάτη του M-113

Κατά τη διάρκεια τελετής στις εγκαταστάσεις της BAE Systems, στην Υόρκη της Πενσιλβανία, η βιομηχανία παρουσίασε στον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) το πρώτο πρωτότυπο του Τεθωρακισμένου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων (AMPV). Το AMPV προσφέρει στον Στρατό αυξημένη κινητικότητα, επιβίωση, προστασία και επιχειρησιακή υπεροχή.
“Τα πρωτότυπα οχήματα AMPV είναι το αποτέλεσμα της ιδιαίτερα συνεργατικής σχέσης ανάμεσα στον Στράτο και τη βιομηχανική ομάδα μας”, είπε ο Μπιτς Ντέη, ο διευθυντής προγράμματος του AMPV στα Οχήματα Μάχης της BAE Systems. “Μέσω αυτής της σχέσης, μπορέσαμε να σχεδιάσουμε ένα όχημα που παρέχει μια σύγχρονη, δυνατή λύση που πληροί τις ανάγκες του σημερινού στρατιώτη και της μελλοντικής δύναμης”.
Το AMPV είναι ένα υπερσύγχρονο, εξαιρετικά ευέλικτο όχημα που περιλαμβάνει πέντε εκδόσεις και έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει την -εποχής πολέμου Βιετνάμ- οικογένεια οχημάτων M-113. Είναι μια ώριμη, προσιτή λύση που αξιοποιεί τα δοκιμασμένες σχεδιάσεις του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης Bradley και Αυτοκινούμενου Οβιδοβόλου M109A7. Πληροί της απαιτήσεις θωράκισης και κινητικότητας παντού εδάφους που επιτρέπουν το AMPV να ελιχθεί μαζί με την υπόλοιπη Ομάδα Μάχης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ABCT).
Μεγιστοποιώντας τα κοινά χαρακτηριστικά με την ABCT μειώνονται οι κίνδυνοι ανάπτυξης και προσφέρεται σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στο Στρατό.
Τον Δεκέμβριο του 2014, η BAE Systems ανέλαβε σύμβαση αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Στρατό των ΗΠΑ για τις φάσεις μηχανικής και κατασκευαστικής ανάπτυξης (EMD) και αρχικής παραγωγής χαμηλού ρυθμού (LRIP) του προγράμματος AMPV. Η αρχική ανάθεση των 383 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της φάσης EMD, ειναι για την ανάπτυξη και παραγωγή 29 οχημάτων όλων των εκδόσεων: γενικής χρήσης, διοίκησης αποστολής, ολμοφόρο, ασθενοφόρο και ιατρική περίθαλψη.
Αυτή η τελετή πραγματοποιήθηκε για να τιμηθεί η παρουσίαση της πρώτης έκδοσης γενικής χρήσης. Οι παραδόσεις των πρωτότυπων οχημάτων θα συνεχιστούν μέσα στο 2017, και οι αναπτυξιακές δοκιμές θα συνεχιστούν μέσα στο 2018.

ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/12/16/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%85-ampv-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/