Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η Ουκρανία παρουσίασε το εκσυγχρονισμένο BMP-1UMD

Η Ουκρανική κρατική εταιρεία Ουκρομπορονπρόμ παρουσίασε μια νέα εκσυγχρονισμένη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) Σοβιετικής κατασκευής BMP-1 με την ονομασία BMP-1UMD “Μουσλουβετς” (Κυνηγός). Το όχημα έχει δεχθεί ένα νέο συγκρότημα ισχύος και ένα νέο πύργο. Το BMP-1UMD αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2016 κατά την αμυντική έκθεση “Arms and Security” στο Κίεβο, στην Ουκρανία.
Το νέο BMP-1UMD κινείται από έναν τετράχρονο, εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Deutz TCD2013 L64V με ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου που αναπτύσσει 330 ίππους με την πιθανότητα να αυξηθεί η ισχύς στους 390 ίππους . Η προηγούμενη έκδοση του Σοβιετικής κατασκευής ΤΟΜΑ BMP-1 διέθετε τον εξακύλινδρο τετράχρονο πετρελαιοκινητήρα μοντέλο UTD-20 που απέδιδε 300 ίππους.
Κοντινή λήψη του μη επανδρωμένου πύργου “Stilet” τοποθετημένου πάνω στο BMP-1UMD.
Το BMP-1UHM “Κυνηγός” είναι εξοπλισμένο με τον μη επανδρωμένο πύργο “Stilet” ο οποίος είναι οπλισμένος με ενα αυτόματο πυροβόλο ZTM-2 (2A42) των 30 χιλιοστών, έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων AGS-17 των 30 χιλ., ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλ., και δύο εκτοξευτές για τον αντιαρματικό πύραυλο “Barrier” τοποθετημένους στη δεξιά πλευρά του πύργου.
Το BMP-1UMD είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός σχεδιασμένο απο την ουκρανική βιομηχανία “Εργοστάσιο Τεθωρακισμένων Ζιτομιρ”. Το σύστημα αυτό μπορεί αυτόματα να εντοπίσει και παρακολουθήσει στόχους παρέχοντας το πλεονέκτημα της χρήσης του οχήματος ως μια αυτόνομη τηλεχειριζόμενη μονάδα.
Το εξωτερικό σχέδιο του BMP-1UMD είναι σε μεγάλο βαθμό όμοιο με το αρχικό BMP-2 με τον οδηγό να κάθεται στο εμπρόσθιο μέρος του οχήματος στην αριστερή πλευρά και τον αρχηγό να βρίσκεται πίσω από τον οδηγό. Ο μη επανδρωμένος πύργος “Stilet” είναι τοποθετημένος στο κέντρο του σκάφους. Το διαμέρισμα προσωπικού είναι πίσω μέρος του σκάφους το οποίο μπορεί να μεταφέρει 8 πεζικάριους.
Κάθε πλευρά του BMP-1UMD είναι εξοπλισμένη με προσθαφαιρούμενη θωράκιση για αυξημένη προστασία του διαμερίσματος προσωπικού καθώς διατηρεί τις αρχικές θυρίδες βολής του αρχικού, Σοβιετικής κατασκευής, BMP-2.
Το νέο BMP-1UMD δοκιμάστηκε πρόσφατα στην Ουκρανία και οι έλεγχοι περιλάμβαναν τις δοκιμαστικές βολές σε ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες.
Βίντεο: Δοκιμή του BMP-1 με τον κινητήρα της Deutz, TCD2013 L64V.

ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/12/21/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου