Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Δώθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες απο τα κατεστραμένα Leopard στην Συρία


Δώθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες απο τα Τουρκικά Leopard που χτυπήθηκαν στα τέλη του 2016 στην Συρία.
Τις τελευταίες μέρες του περασμένου έτους ο Τουρκικός στρατός είχε κάποιες απώλειες αρμάτων μάχης Leopard σε Συριακό έδαφος. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τα άρματα μάχης χτυπήθηκαν απο την τουρκική αεροπορία, αφου προηγουμένος είχαν πέσει σε εχθρικά χέρια μετά απο μάχη. Τα άρματα είχαν χτυπηθεί με αντιαρματικές ρουκέτες TOW και Kornet.
Η Γερμανική Die Walt υποστηρίζει οτι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι τουρκικές συνάμεις ήταν πως το Leo2 δεν είχε σχεδιαστεί αρχικά για μάχες σε αστικές περιοχές. Στην συνέχεια η Γερμανία προσπάθησε να βρεί την "χρυσή τομή" ανάμεσα σε δύναμη πυρός, ευελιξία, και αντοχή. Δόθηκε λοιπόν έμφαση στην εμπρόσθια θωράκιση του άρματος, αλλά είχε ως τρωτά σημεία τις ακριανές πλευρές του πύργου και το πίσω μέρος του. Αυτά ήταν και τα σημεία που οι τζιχαντιστές χτύπησαν, δείχνοντας να έχουν γνώση των "αδύναμων σημείων" του άρματος.
Ένας ακόμα κύριως λόγος που χάθηκαν εύκολα κάποια απο τα τουρκικά Leopard ήταν το πλήρωμα τους που φάνηκε να μην έχουν την εκπαίδευση που θα έπρεπε, δεν είχαν καμία πείρα και εμπειρία και ήταν ανέτοιμοι να αμυνθούν. Τέλος, το μεγαλύτερο πρόβλημα και αυτό που αποδείχτηκε μοιραίο, και έδωσε την ευκαιρία στους τρομοκράτες να χτυπήσουν με μεγάλη ευκολία τα άρματα ήταν το λάθος δόγμα και ο λάθος σχεδιασμός, που στην πραγματικότητα μοιάζει ανύπαρκτος. Η Τουρκία ακολουθεί μία λανθασμένη απο όλες τις απόψεις στρατηγική με τα τεθωρακισμένα της, μία στρατηγική που τα κάνει στοχους, και μάλιστα εύκολους αφηνοντας τα για μεγάλα χρονικά διαστήματα οχυρωμένα και ακινητοποιημένα, χωρίς κάλυψη κάνοντας την στοχοποίηση τους εύκολη και απλή.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/amina/tourkia/5100-dothikan-stin-dimosiotita-fotografies-apo-ta-katestramena-leopard-stin-syria


Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Η Ολλανδία παρήγγειλε Leopard 2 αρματογέφυρες εφόδου

Η γερμανική βιομηχανία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ανακοίνωσε την 21η Δεκεμβρίου ότι ανέλαβε σύμβαση για να προμηθεύσει τον Ολλανδικό Βασιλικό Στρατό με πέντε τεθωρακισμένα γεφυροφόρα οχήματα Leguan (AVLB).
Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά και προαίρεση για επιπρόσθετα συστήματα Leguan.
Το AVLB Leopard 2 Leguan μπορεί να μεταφέρει δύο γέφυρες εφόδου των 14 μέτρων ή μία των 26 μέτρων, αμφότερες αναπτύσσονται ενώ το πλήρωμα παραμένει καλυμμένο υπό την προστασία του σκάφους. Και οι δύο γέφυρες είναι πλάτους 4 μέτρων, με την 14μέτρη γέφυρα να απαιτεί πέντε λεπτά για να αναπτυχθεί και η 26μέτρη έξι λεπτά. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα της διπλής γέφυρας που δίνει τη δυνατότητα διέλευσης μεγαλύτερων τάφρων.
Οι αρχικές γέφυρες εφόδου Leguan σχεδιάστηκαν για να υποστηρίζουν οχήματα ως 70 τόνους, Στρατιωτική Κλάση Φορτίου 70 (MLC 70), αλλά τα συστήματα τελευταίας παραγωγής είναι MLC80 για να μπορούν να διαχειριστούν το αυξανόμενο βάρος των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης όπως το Leopard 2 και το αυτοκινούμενο πυροβόλο PzH 2000 των 155 χιλ. To AVLB Biber που πρόκειται να αντικατασταθεί κατασκευάστηκε στο πρότυπο MLC60 και μεταφέρει μια μια μικρότερη 20μέτρη γέφυρα.
Ο Ολλανδικός Βασιλικός Στρατός είναι ο εκτός πελάτης του AVLB που βασίζεται στο Leopard 2 με τους υπόλοιπους να είναι η Γερμανία, Φινλανδία, Σιγκαπούρη, Σουηδία και Ελβετία. Η σιγκαπουρέζικη σύμβαση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την KMW αλλά είναι αντιληπτό ότι αυτές οι γέφυρες βασίζονται στα σκάφη νέων Leopard 2 αντί της μετατροπής παλιότερων πλατφορμών, όπως είναι και το πιο συνηθισμένο.


ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2017/01/01/%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-leopard-2-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B5/