Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Η Ολλανδία παρήγγειλε Leopard 2 αρματογέφυρες εφόδου

Η γερμανική βιομηχανία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ανακοίνωσε την 21η Δεκεμβρίου ότι ανέλαβε σύμβαση για να προμηθεύσει τον Ολλανδικό Βασιλικό Στρατό με πέντε τεθωρακισμένα γεφυροφόρα οχήματα Leguan (AVLB).
Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά και προαίρεση για επιπρόσθετα συστήματα Leguan.
Το AVLB Leopard 2 Leguan μπορεί να μεταφέρει δύο γέφυρες εφόδου των 14 μέτρων ή μία των 26 μέτρων, αμφότερες αναπτύσσονται ενώ το πλήρωμα παραμένει καλυμμένο υπό την προστασία του σκάφους. Και οι δύο γέφυρες είναι πλάτους 4 μέτρων, με την 14μέτρη γέφυρα να απαιτεί πέντε λεπτά για να αναπτυχθεί και η 26μέτρη έξι λεπτά. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα της διπλής γέφυρας που δίνει τη δυνατότητα διέλευσης μεγαλύτερων τάφρων.
Οι αρχικές γέφυρες εφόδου Leguan σχεδιάστηκαν για να υποστηρίζουν οχήματα ως 70 τόνους, Στρατιωτική Κλάση Φορτίου 70 (MLC 70), αλλά τα συστήματα τελευταίας παραγωγής είναι MLC80 για να μπορούν να διαχειριστούν το αυξανόμενο βάρος των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης όπως το Leopard 2 και το αυτοκινούμενο πυροβόλο PzH 2000 των 155 χιλ. To AVLB Biber που πρόκειται να αντικατασταθεί κατασκευάστηκε στο πρότυπο MLC60 και μεταφέρει μια μια μικρότερη 20μέτρη γέφυρα.
Ο Ολλανδικός Βασιλικός Στρατός είναι ο εκτός πελάτης του AVLB που βασίζεται στο Leopard 2 με τους υπόλοιπους να είναι η Γερμανία, Φινλανδία, Σιγκαπούρη, Σουηδία και Ελβετία. Η σιγκαπουρέζικη σύμβαση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την KMW αλλά είναι αντιληπτό ότι αυτές οι γέφυρες βασίζονται στα σκάφη νέων Leopard 2 αντί της μετατροπής παλιότερων πλατφορμών, όπως είναι και το πιο συνηθισμένο.


ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2017/01/01/%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-leopard-2-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου