Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Γερμανία: Εκσυγχρονισμός 104 μεταχειρισμένων Leopard 2A4 στην έκδοση A7

OΓερμανικός Στρατός οδεύει προς τον εκσυχρονισμό αρμάτων μάχης έχοντας ως βάση την πρόβλεψη ότι οι μελλοντικές συγκρούσεις θα στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις χερσαίες μάχες με τεθωρακισμένα οχήματα.
Συνολικά, οι Bundeswehr είναι έτοιμες να βγάλουν από τις αποθήκες 104 χρησιμοποιημένα άρματα μάχηςLeopard 2 τα οποία ο κατασκευαστής Krauss-Maffei Wegmann θα αναβαθμίσει, στο πλαίσιο σύμβασης με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, απο τη διαμόρφωση A4 στο νεότερο πρότυπο A7. Το νεότερο πακέτο περιλαμβάνει βελτιώσεις στις περιοχές των τεχνολογιών πληροφοριών, θωρακίσεων και οπλισμού.
Τα άρματα μάχης -13 εκ των οποίων χρησιμοποιούνταν από τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας- προέρχονται από πολλούς Νατοϊκούς συμμάχους, που τα επέστρεψαν στην KMW κάποια στιγμή μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν οι αρματομαχίες στην Ευρώπη θεωρούνταν ένα αδιανόητο λείψανο του Ψυχρού Πολέμου. Μέχρι πρόσφατα, η βιομηχανία προγραμμάτιζε να χρησιμοποιήσει αυτά τα άρματα για ανταλλακτικά ή πειράματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της.
Ομως οι εποχές άλλαξαν, όπως επεσήμανε το δελτίο τύπου της 8ης Μάιου του γερμανικού υπουργείου Άμυνας για την αμυντική προμήθεια: “Οι γεωπολιτικές εξελίξεις των προσφάτων ετών μας έχουν τονίσει τη σημαντικότητα της αρματικής τεχνολογίας για τις αμυντικές μας ικανότητες”, έγραψαν οι αξιωματούχοι.
Επίσης, μέρος της σύμβασης, αξίας 760 εκατομμυρίων € (832.7 $ εκατ.), με την KMW, είναι η παράδοση 32 σκαφών αρμάτων μάχης που αργότερα μπορούν να μετατραπούν σε επιπρόσθετα οχήματα της σειράς Leopard 2, όπως οι εκδόσεις που μπορούν να αναπτύξουν γέφυρες εφόδου στις απέναντι όχθες ποταμών και άλλων σημείων συμφόρησης.
Ο Γερμανικός Στρατός πρόκειται να παραλάβει τα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης, αρχής γενομένης, το 2019, με τις παραδόσεις να ολοκληρώνονται το 2023. Η νέα συμφωνία αρμάτων μάχης θα αυξήσει τον αριθμό των γερμανικών αρμάτων μάχης στα 328, σύμφωνα με τον στόχο που τέθηκε από την υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η πιθανότητα του πόλεμου με άρματα μάχης έχει αναζωπυρωθεί τα τελευταία χρόνια μέσα στους αμυντικούς κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και, σε μικρότερο βαθμό, στην Ευρώπη, καθώς αξιωματούχοι και των δύο πλευρών του Ατλαντικού πιστεύουν οτι οι ρωσικές δυνατότητες σε αυτές τις τακτικές υπερτερούν έναντι αυτών της Δύσης.
Sebastian Sprenger
Απόδοση/Μετάφραση απο το DefenceNews.Com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2017/05/11/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-104-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου