Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ρωσία αναβαθμίζει τον στόλο αρμάτων μάχης T-80

Το γραφείο τύπου του «εργοστασίου κατασκευής μεταφορικών μηχανημάτων Ομσκ» ανακοίνωσε ότι η βιομηχανία «Ουραλβαγκονζαβόντ», θυγατρική της ρωσικής κρατικής βιομηχανίας, υψηλής τεχνολογίας, «Rostec», υπέγραψε σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο άμυνας για την ανακατασκευή και αναβάθμιση των κύριων αρμάτων μάχης T-80. Το «εργοστάσιο κατασκευής μεταφορικών μηχανημάτων Ομσκ» (Ομσκτράνσμας) ειναι θυγατρική της «Ουραλβαγκονζαβόντ». Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ομσκτράνσμας, Ιγκόρ Λομπόφ, έχει υπογραφεί μια μακροχρόνια σύμβαση.





“Το συμβόλαιο για την ανακατασκευή και αναβάθμιση των αρμάτων T-80 είναι ένα γεγονός ορόσημο για το εργοστάσιο μας, το οποίο θα μας επιτρέψει να συσσωρεύσουμε στις εγκαταστάσεις κατασκευής της Ομσκτράνσμας επιπλέον παραγγελίες και να βελτιώσουμε την οικονομική κατάσταση του εργοστασίου”, είπε ο Λομπόφ.
Η Ομσκτράνσμας ξεκίνησε την παραγωγή του κύριου άρματος μάχης T-80 στη δεκαετία του 1970. Η αναβάθμιση του θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.
Ειδικοί που απάντησαν στις ερωτήσεις της ειδησεογραφικής υπηρεσίας της περιφέρειας Ομσκ υπέθεσαν ότι κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης, το άρμα θα εφοδιαστεί με το σκοπευτικό πολλαπλών καναλιών Sosna-U με αποστασιόμετρο λέιζερ, σύστημα θερμικής απεικόνισης και αυτόματο εντοπισμό στόχων.
Εκτός αυτού, η κατανάλωση καυσίμου του οχήματος θα μειωθεί σημαντικά. Νωρίτερα, το άρμα με τον αεριοστρόβιλο κινητήρα κατανάλωνε περισσότερα από 7,5 λίτρα ανά χιλιόμετρο σε ορισμένες επιχειρησιακές συνθήκες.
Το άρμα θα προσαρμοστεί επίσης για επιχειρήσεις σε βόρειες περιοχές. Οι σχεδιαστές έχουν επιφορτιστεί με την λειτουργία του σε θερμοκρασίες κάτω των -50οC.
Το κύριο άρμα μάχης T-80U έχει βάρος 46,5 τόνων, μεγίστη ταχύτητα επί δρόμου 70 χλμ/ωρα, μεγίστη ταχύτητα σε δυσπρόσιτα εδάφη 40-45 χλμ/ωρα και αυτονομία καυσίμου 500 χιλιόμετρα και το πλήρωμα τους ανέρχεται στα τρία άτομα. Το άρμα κινείται από τον αεροστρόβιλο κινητήρα GTD-1250 τριών αξόνων των 1250 ίππων.
Το άρμα είναι οπλισμένο με το σταθεροποιημένο σε δυο άξονες λειόκαννο πυροβόλο 2A46M-1 των 125 χιλιοστών με αυτόματη γέμιση και ρυθμό βολής 6-8 βλημάτων ανά λεπτό, ένα συζυγές πολυβόλο PKT των 7,62 χιλ., και ενα αντιαεροπορικό πολυβόλο Utyos των 12,7 χιλ. Έχει φόρτο 45 βλημάτων των 125 χιλ.
Το άρμα διαθέτει συνδυασμό πολλαπλών στρώσεων και εκρηκτικής αντιδραστικής θωράκισης και προστατεύεται από όπλα μαζικής καταστροφής.
Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2017/09/09/%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου