Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ρωσία: Νέος ατομικός εξοπλισμός 6B48 Ratnik-ZK για τους αρματιστές

Οι Ρωσοι αρματιστές παραλαμβάνουν τα νέα πακέτα ατομικής προστασίας 6B48 Ratnik-ZK που αναπτύχθηκαν από την βιομηχανία Αρμοκομ, σύμφωνα με πηγή προερχόμενη από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
“Τα πληρώματα αρμάτων μάχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας ο οποίος θα αυξήσει σημαντικά την επιβίωση των αρματιστών μέσα στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Η συλλογή 6B48 εισήλθε σε υπηρεσία με τις χερσαίες δυνάμεις το 2014. Έως τα μέσα του 2016, αρκετές εκατοντάδες συλλογές Ratnik-ZL είχαν παραδοθεί στον πελάτη”, δήλωσε η πηγή.
defence.ru
Πρόσθεσε ότι ο 6B48 έχει γίνει η πρώτη ρωσική ατομική θωράκιση σώματος που συνδυάζει το παραδοσιακό βαλλιστικό ύφασμα και το καινοτόμο μη υφασμένο υλικό από ίνες αραμιδίου. “Η συλλογή αποτελείται από μια σουίτα σωματικής θωράκισης, κάσκα επικοινωνίας πληρώματος τεθωρακισμένου οχήματος, και δύο ενισχυμένες φόρμες άρματος που προορίζονται για τις καλοκαιρινές και χειμερινές περιόδους, αντίστοιχα.
Ο ατομικός εξοπλισμός έχει βάρος 3,2 κιλών και 50 τοις εκατό πιθανότητα προστασίας απο μικρά θραύσματα, που ταξιδεύουν με ταχύτητες έως 550 μέτρων το δευτερόλεπτο. Η κάσκα έχει βάρος μάχης 1,9 κιλών και 50% πιθανότητα προστασίας από μικρά θραύσματα που εκτοξεύονται με ταχύτητα έως 630 μέτρων το δευτερόλεπτο». Η φόρμα μπορεί να αντέξει 15 δευτερόλεπτα σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή η χρονική περίοδος είναι αρκετή για να εγκαταλειφθεί ένα φλεγόμενο όχημα, υποθέτουν οι ρώσοι αμυντικοί αναλυτές.“Η βιομηχανία Αρμοκόμ έχει λάβει δεόντως υπόψιν τη Ρωσική και διεθνή εμπειρία στην εξέλιξη των συλλογών ατομικού εξοπλισμού για αρματιστές.
Κατά τη διάρκεια των προσφάτων πολέμων, τα τραύματα που προκλήθηκαν από μικρά θραύσματα υπολογίσθηκαν περίπου στο 70% των συνολικών τραυματισμών. Έτσι, οι Ρώσοι αρματιστές παραλαμβάνουν εξοπλισμό που θα αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες να επιβιώσουν στο πεδίο της μάχης,” είπε ένας ρώσος αναλυτής.
defence.ru
Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/08/09/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-6b48-ratnik-zk-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου