Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Έγγραφο πληροφοριών του Βρετανικού Στρατού ονομάζει το Armata ως “το πιο επαναστατικό άρμα μάχης

“Ως ένα πλήρες πακέτο, το Armata αξίζει σίγουρα τον χαρακτηρισμό του πιο επαναστατικού άρματος της γενιάς του”, αναφέρει η έκθεση πληροφοριών του Βρετανικού Στρατού.
Το νέο άρμα μάχης T-14 Armata αντιπροσωπεύει “την πιο ριζική αλλαγή στην σχεδίαση των αρμάτων του τελευταίου μισού του αιώνα”, ανέφερε μια έκθεση στρατιωτικών πληροφοριών του Βρετανικού Στρατού που διέρρευσε και αποκτήθηκε από την εφημερίδα “Sunday Telegraph” του Λονδίνου.
Χωρίς υπερβολή, το Armata αποτελεί την πιο αποτελεσματική ριζική αλλαγή στην σχεδίαση των αρμάτων μάχης κατά το τελευταίο μισό του αιώνα”, γραφεί ο συντάκτης του εγγράφου, τον οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει ως ανώτερο αξιωματικό πληροφοριών του Βρετανικού Στρατού.
Ένα δείγμα T-14 Armata πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση κατά την στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου 2015 στην Μόσχα και η εμφάνιση του ώθησε την υπηρεσία πληροφοριών να παρέχει την εν λόγω έκθεση.
Το έγγραφο περιγράφει τα T-14 ως πρωτοπόρα χάρις στον επαναστατικό μη επανδρωμένο πύργο που καθιστά το πλήρωμα λιγότερο ευάλωτο στα εχθρικά πυρά.
Επιπλέον, το “Armata” διαθέτει πυροβόλο με μεγαλύτερη αρχική ταχύτητα από ό,τι τα πλησιέστερα Δυτικά ανάλογα του και πιθανόν να εξοπλιστεί με ένα εξελιγμένο πυραυλικό σύστημα, όπως επίσης και σύστημα ραντάρ που αυτή τη στιγμή είναι εγκατεστημένο στα εκσυγχρονισμένα ρωσικά μαχητικά.
“Για πρώτη φορά, ένας πλήρως αυτοματοποιημένος, ψηφιακός, μη επανδρωμένος πύργος ενσωματώθηκε σε ένα άρμα μάχης”, παραθέτει η “Sunday Telegraph” στο δημοσίευμα. “Και για πρώτη φορά το πλήρωμα άρματος είναι χωμένο μέσα σε μια θωρακισμένη κάψουλα στο μπροστινό μέρος του σκάφους”.
“Ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το Armata αξίζει σίγουρα τον χαρακτηρισμό του πιο επαναστατικού άρματος μάχης της γενιάς του”, αναφέρει η έκθεση.
Η εφημερίδα επικαλείται επίσης τον Ταξίαρχο Μπεν Μπαρι, έναν αναλυτή των χερσαίων επιχειρήσεων στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, «ο οποίος είπε ότι δύο χαρακτηριστικά του Armata θα απειλήσουν τις NATOϊκές δυνάμεις».
“Πρώτο, είναι το πρώτο άρμα που σχεδιάστηκε με μη επανδρωμένο πύργο”, είπε. “Αυτό θα βελτιώσει ενδεχομένως την επιβίωση του πληρώματος”.
“Ο πύργος φαίνεται να έχει επίσης την δυνατότητα ώστε στο μέλλον να δεχθεί ένα μεγαλύτερου διαμετρήματος πυροβόλο έως 150 χιλιοστά”, δήλωσε ο Μπάρι. “Αν τοποθετηθεί, θα υπερτερεί έναντι των όπλων και θωρακίσεων των υφιστάμενων NATOϊκών αρμάτων μάχης”.
“Δεύτερον, φαίνεται να είναι το πρώτο άρμα μάχης που σχεδιάστηκε απο την αρχή με σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS), για την αναχαίτιση εισερχόμενων καθοδηγούμενων αντιαρματικών πυραύλων και φορητών αντιαρματικών όπλων”, είπε.
“Έχει τη δυνατότητα να μειώσει σημαντικά την ισχύ πυρός του NATOϊκού πεζικού”, δήλωσε ο Μπάρι. “Φυσικά υπάρχουν λίγα Armata ακόμα, και δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα θα εισέλθουν σε υπηρεσία. Αλλά αν το κάνουν, θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ρωσικών τεθωρακισμένων”.
Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/11/08/%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου