Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Πρός αναβάθμιση τα ρωσικά T-80BV

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας (ΥΕΘΑ) σχεδιάζει να αναβαθμίσει και να επαναφέρει σε λειτουργία μεγάλο αριθμό αρμάτων T-80BV.
"Προς το παρόν, η πρώτες ενέργειες για να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός των πρώτων ΜΒΤ T-80BV βρίσκονται στο τελικό στάδιο», λένε οι πηγές."Σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από την Omsktransmash και το Ειδικό Γραφείο Σχεδιασμού Μεταφορών, η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων T-80BV της Ρωσίας θα ξεκινήσει το 2017. Οι εργασίες θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της Omsktransmash », ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των αρμάτων που θα εκσυγχρονιστούν, ενώ οι όροι του προγράμματος θα καθοριστούν από τον στρατό.
Τα αναβαθμισμένα T-80BV θα διαθέτουν το σύστημα ελέγχου πυρός Sosna-U που χρησιμοποιείται και από την T-72B3 και Τ-90, μία εκσυγχρονισμένη γεννήτρια και νέα μίζα, και τέλος προηγμένες πλάκες θωράκισης. Τα τροποποιημένα T-80BV θα είναι κατάλληλα για τις κλιματολογικές συνθήκες της Αρκτικής, της Άπω Ανατολής και της Σιβηρίας, αναφέρουν οι πηγές. Η πηγή πρόσθεσε ότι, «Τα άρματα Τ-80BV έπαιξαν (σ.σ. παλαιότερα) σημαντικό ρόλο για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Το πρόγραμμα αναβάθμισης των περίπου 3.000 T-80ΜΒΤ προγραμματιζόταν απο το 2002. Ωστόσο, δεν τέθηκε σε εφαρμογή.»
Η Ρωσία χρησιμοποιεί σήμερα έναν μεγάλο αριθμό αρμάτων Τ-80U, που υπολογίζεται περίπου στα 550, παρόλο που προορίζονται για παροπλισμό μέχρι το 2020. Ωστόσο παραμένουν ένα σημαντικό μέρος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων και στελεχώνουν πολλές απο τις σημαντικές μονάδες τεθωρακισμένων της.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/4731-pros-anavathmisi-ta-rosika-t-80bv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου