Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Αρμάτα και Κούργκανετς θα αποκτήσουν ρωσικής κατασκευής σκοπευτικά

Τα νέας γενιάς τεθωρακισμένα οχήματα που βασίζονται στις ερπυστριοφόρες πλατφόρμες Αρμάτα και Κούργκανετς θα διαθέτουν ρωσικής κατασκευής σκοπευτικά αντί γαλλικών, έγραψε η Gazeta.ru επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές στην Μόσχα.
Το πρόγραμμα αντικατάστασης των εισαγωγών στη Ρωσία ξεκίνησε το 2014 αφότου οι Δυτικές χώρες αποφάσισαν να σταματήσουν τις πωλήσεις σημαντικών τμημάτων και άλλου εξοπλισμού στην Ρωσία μετά από τις καταγγελίες οτι εμπλέκεται στην Ουκρανική κρίση.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τότε την αμυντική βιομηχανία της χώρας να επιταχύνει την εξέλιξη και κατασκευή ενός αριθμού ζωτικής σημασίας “μονάδων και εξαρτημάτων”, ενώ παράλληλα τους επέτρεψε να αναζητούν για εναλλακτικούς προμηθευτές από την Δύση.
Λίγο πριν την φημισμένη παρουσίαση των ρωσικών πρώτων-σε-παραγωγή αρμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων που βασίζονται στις πλατφόρμες Αρμάτα και Κούργκανετς κατά την διάρκεια της περυσινής παρέλασης της Ημέρας της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Αμυντικής-Βιομηχανικής Επιτροπής, Όλεγκ Μποχάρεφ, είπε ότι τα οχήματα αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν κατά 100 τοις εκατό στην Ρωσία.
“Εργαζόμαστε ήδη σε στοιχεία υλικού που είναι αναγκαία για την μαζική παραγωγή (των αρμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων νέας γενιάς),” δήλωσε στις αρχές του περασμένου έτους.
Η Gazeta.ru ενημερώθηκε ότι με τα “στοιχεία υλικού” ο Μποχάρεφ εννοούσε, ανάμεσα στα υπόλοιπα πράγματα, την προμήθεια θερμικών περισκοπίων και συστημάτων κίνησης για τα άρματα Αρμάτα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Κούργκανετς.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επιβλέπει στενά την διαδικασία αντικατάστασης των Αμερικάνικης, Ευρωπαϊκής και Ουκρανικής κατασκευής εξαρτημάτων στην ρωσική αμυντική παραγωγή.
Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε το νέο άρμα Αρμάτα στην στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Νίκης την 9η Μαΐου 2015 στην Μόσχα.
Το άρμα λειτουργεί με πλήρωμα των τριών, στεγαζόμενο εντός θωρακισμένου διαμερίσματος στο εμπρόσθιο μέρος. Ο κυρίως οπλισμός του περιλαμβάνει ένα λειόκαννο πυροβόλο των 125 χιλιοστών και ενα τηλεχειριζόμενο πολυβόλο των 7,62 χιλ.

Απόδοση/Μετάφραση από το Sputniknews.com για την Προέλαση
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/07/17/%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%84%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου